Voorlichingsbijeenkomst Levend Vredesmonument

Op 30 januari 2019 vanaf 14.00 uur vindt in de Vredeskapel een bijeenkomst plaats over de toekomst van de Vredeskapel en het Levend Vredesmonument. Tevens zullen de paters Sacramentijnen nog kort in het zonnetje gezet worden. Deze informatieve bijeenkomst zal worden opgeluisterd door het Slavisch-Byzantijns gemengd koor Sobornost. Na afloop is er een gezellig samenzijn in het klooster.

Herdenking 'Stolpersteine' op 27 januari 2019

Onze activiteitencommissie heeft voor 27 januari 2019 een herdenking georganiseerd: die dag herdenken wij die mensen, die in de Tweede Wereldoorlog op transport zijn gezet naar een concentratiekamp. Naar oud Joods gebruik worden kiezels gelegd op de verschillende 'Stolpersteine', die binnen de Gemeente Kerkrade zijn geplaatst. Aansluitend worden vredeslichtjes voor de slachtoffers ontstoken in de Vredeskapel.

Lichtjes voor Vrede

In de Vredeskapel worden dagelijks vele lichtjes voor vrede in de harten van mensen en in de wereld ontstoken. In de Vredeskapel wordt zoals beloofd tijdens de evacuatie van Kerkrade aan het einde van de tweede wereldoorlog, dag in dag uit gebeden voor vrede. Dit Levend Vredesmonument, een monument van biddende burgers als levende stenen, bestaat in 2020 75 jaar. De levende stenen vormen een erewacht van 135 mensen die in een estafette bidden voor vrede. Dit is een unicum in de wereld waar Kerkrade trots op mag zijn.

Goed uiteinde, en een Voorspoedig en Vreedzaam 2019

Het bestuur van Stichting Tuin van Vrede wenst u allen een goed uiteinde toe, en een voorspoedige en vreedzame start in het nieuwe jaar. Moge het jaar 2019 ertoe bijdragen dat de vrede op alle plaatsen op deze aarde weer een stukje dichterbij komt.

Website gelanceerd

Vandaag, 29 december 2018, is de stichting Stichting Tuin van Vrede formeel opgericht. In dat kader heeft de stichting gelijk haar eigen website gelanceerd.